Tuzlanskog Odreda br. 6

HTML

+387 35 307-700 ili 307-701
Slika 92
Slika 91
Novosti

Jačanje redovne imunizacije

Dizajniranje, prototipiranje i evaluacija intervencija zasnovnih na analizama ponašanja u cilju jačanja redovne imunizacije“

09.12.2022 07:17
Slika
 
Ured Dječijeg fonda Ujedinjenih nacija za Bosnu i Hercegovinu (UNICEF) provodi projekat „Dizajniranje, prototipiranje i evaluacija intervencija zasnovnih na analizama ponašanja u cilju jačanja redovne imunizacije“.

Riječ je o regionalnom projektu u koji je uključeno nekoliko zemalja, a koji UNICEF realizuje u saradnji s organizacijom The Behavioural Insights Team iz Londona, dok se aktivnosti u BiH, s posebnim fokusom na Tuzlanski kanton, ostvaruju u saradnji s Fondacijom INFOHOUSE.

Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona svojim kapacitetima podržava provođenje svih aktivnosti vezanih za proces vakcinacije, edukaciju i implementaciju programa obavezne imunizacije na području Tuzlanskog kantona.

Jedna od aktivnosti je i objava promotivnog video materijala u kojem mr.med.sc.dr Dijana Dugonjić, specijalista pedijatar i šef dispanzera za predškolsku djecu JZNU Dom zdravlja „Dr.Mustafa Šehović Tuzla“ govori o benefitima MRP vakcine. Video je prvo u nizu rješenja koja planiramo implementirati do završetka projekta, te smatramo da je zbog prethodne, ali i planirane dugoročne saradnje izuzetno bitno da se on primarno nađe stranici Zavoda za javno zdravstvo TK, kao institucije koja ima jednu od centralnih uloga u ovom projektu.
0 0