Tuzlanskog Odreda br. 6

HTML

+387 35 307-700 ili 307-701
Slika 92
Slika 91
Novosti

Zdravstvena edukacija u zajednici

 

21.12.2022 10:05
Slika
 
U mjesecu decembru, Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona je tradicionalno nastavio sprovoditi promotivno preventivne aktivnosti u lokalnim zajednicama. Edukativna predavanja su održana s ciljem osvještenja i obuke građana o svakodnevno prisutnim, ali i sve učestalijim zdravstvenim temama u našem kantonu.

Zavod za javno zdravstvo je posjetio tri lokalne zajednice (mjesne zajednice Kreka, Lipnica i Solina) na području Tuzlanskog kantona. Održana su edukativna predavanje na temu povišenog krvnog pritiska, dijabetesa i malignih neoplazmi dojke i debelog crijeva. Predavanjem se nastojala podići svijest ljudi o vođenju zdravih stilova života, te važnosti redovnih preventivnih pregleda, s obzirom da se nastanak pomenutih bolesti može prevenirati, ali i liječiti sa povoljnim zdravstvenim ishodom ako se otkrije na vrijeme. Nakon predavanja je održana diskusija, te su dati odgovori i savjeti na postavljena pitanja, a uz to su građani dali svoje prijedloge za teme koje bi željeli da uključimo u naredna predavanja.

U skladu sa dobrim odzivom i zainteresovanošću građana, Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona će u narednom periodu nastaviti sa zdravstvenom edukacijom u zajednici, prema Programu edukativnih predavanja za stanovništvo lokalnih zajednica na području Tuzlanskog kantona za narednu godinu.
0 0